Premi del concurs d’oratòria 2023

Avui des de l’Institut Sejong de Barcelona us portem una notícia que ens omple d’alegria. I és que enguany, la nostra alumna Rut Cortiella Fortuño va ser qui va quedar semi-finalista del concurs d’oratòria en coreà de l’Institut Sejong de 2023!

El premi per als semi-finalistes del concurs, organitzat per la Fundació de l’Institut Sejong, consisteix en un viatge d’una setmana a Corea del Sud per presenciar les finals del concurs d’oratòria i de redacció en coreà, on participen els 10 finalistes de cada secció a nivell mundial. També els van organitzar tant per a semi-finalistes com per a finalistes un munt d’activitats per a conèixer el país i la cultura de primera mà. Gràcies a aquesta oportunitat, els semi-finalistes no només van poder viatjar a Corea del Sud, si no que també van viure una experiència única i molt divertida.

L’experiència comptava amb moltes activitats diferents repartides durant els set dies que durava el viatge. El primer dia els concursants van poder gaudir d’una visita al Gyeongbokgung, el palau principal de la dinastia Joseon, situat a Seúl, mentre lluïen els preciosos hanboks que havien alquilat, el vestit tradicional coreà.

 

 

 

 

 

 

 

 

En el segon dia, van visitar la vila folklòrica de Yongin, i van veure elements i aspectes tradicionals de la cultura coreana, i tot seguit, van anar a veure espectacles tradicionals coreans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El tercer dia va ser bastant intens! Van començar amb una visita al Museu Nacional del Hangeul, molt adequada per al viatge. Van continuar amb una masterclass de ball de K-pop, on van aprendre la coreografia de la cançó “ETA” del grup de noies New Jeans, i finalment, van acabar el dia assistint al festival de K-pop que es celebra cada any a Yeongdaero, Gangnam, i van poder gaudir de les actuacions d’artistes com BOYNEXTDOOR, Fromis_9, STAYC, AESPA, NCT Dream, ATEEZ o Zico.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En el quart dia no es van quedar enrere: primer, van fer una visita a la Casa Blava, la casa presidencial, i seguidament, van visitar el Lotte Aquarium. També van gaudir de l’espectacle de “The painters”, on van veure live painting fusionat amb ball urbà. I per últim, van fer una parada al famós mercat de Gwangjang, on van poder provar el menjar autèntic coreà.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finalment, en el cinquè dia, van assistir a una masterclass de taekwondo, i després es va celebrar la final del concurs d’oratòria i de redacció en coreà i l’entrega de premis als guanyadors. Per acabar de rematar el viatge, com a última activitat van pujar a bord d’un creuer nocturn que els va portar per el riu Han, el famós riu que creua Seül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gràcies al concurs d’oratòria, els participants van poder gaudir de tots aquests moments inoblidables, a la vegada que practicaven el seu coreà. Però sobretot, van tenir l’oportunitat de conèixer a gent d’arreu del món amb la que compartien la mateixa passió per la llengua coreana. Realment, una experiència inigualable!

Si vosaltres també voleu viure una experiència així, no dubteu en participar en la següent edició del concurs i provar sort!