Inauguració oficial de l’Institut Rei Sejong

El vicerector de Relacions Internacionals, Màrius Martínez, el degà de la Facultat de Traducció i d’Interpretació, Albert Branchadell, i l’ambaixador de Corea del Sud a Espanya, Hong-jo Chun, han inaugurat avui 27 de febrer l’oficina barcelonina de l’Institut Rei Sejong, ubicada a l’edifici MRA del Parc de Recerca.

L’ambaixador Hong-jo Chun ha visitat, en primer lloc, el Rectorat de la UAB, on ha estat rebut per la rectora Margarita Arboix i el vicerector Màrius Martínez.  En referència a la inauguració d’aquesta oficina al campus de la UAB, Màrius Martínez ha dit que “amb molta seguretat, l’Institut Rei Sejong tindrà una antena a la ciutat de Barcelona perquè així serà més fàcil promocionar i divulgar la llengua i la cultura coreanes”.

La inauguració de l’Institut Rei Sejong ha tingut lloc a l’edifici MRA del Parc de Recerca, on l’ambaixador s’ha desplaçat acompanyat pel degà de la Facultat de Traducció i d’Interpretació, Albert Branchadell, el seu equip i una representació d’estudiants. Després del descobriment de la placa, Hong-jo Chun ha explicat que l’institut duia aquest nom pel rei coreà del segle XV, qui va inventar l’alfabet coreà i ha fet palès el seu interès per desenvolupar aquest institut per “fer que Espanya i Corea del Sud, la UAB i el poble coreà puguin apropar-se més”. Així mateix, Màrius Martínez ha posat èmfasi en “l’interès que ha tingut la Facultat de Traducció i d’Interpretació per la divulgació i l’estudi de la llengua i cultura coreanes”, a la vegada que ha desitjat que “l’Institut sigui un punt per seguir enfortint la llengua i la cultura coreanes al nostre país”.

L’acte ha finalitzat amb la conferència “El deporte para la paz”, a càrrec de l’ambaixador Hong-jo Chun, sobre la situació de les dues Corees explicada a través de l’esport.