한글 날 a l’Institut 2019

El Dia de les Lletres Coreanes ( 한글 날 – Hangeul Day) es celebra el 9 d’Octubre, a Corea del Sud on és festa oficial. Així que al Sejong, també es van fer activitats per commemorar la invenció del 한글.

Presentació sobre la història del 한글:

Les lletres coreanes no foren inventades en un dia. El Rei Sejong de la dinastia Joseon, es passà molts anys creant, editant i confeccionant l’alfabet que acabaria amb l’analfabetisme de la Corea del segle XV.

Els alumnes del primer nivell se’ls va fer una presentació sobre el Rei Sejong i la història del 한글. A mans del professorat, van veure plasmada la historia de la creació del idioma coreà que coneixem avui dia

 

Taller de cal·ligrafia.

A l’era Joseon la cal·ligrafia era considerada un art molt prestigiós, dut a terme per erudits i intel·lectuals. La cal·ligrafia combina l’equilibri, la destresa i la claredat de la ment per crear traços perfectes.

Els alumnes del segon nivell es van posar a la pell d’aquests artistes per entendre el procés darrera de la cal·ligrafia.

 

 

Concurs de redacció

Els alumnes dels nivells més avançats, han participat en el concurs anual de redacció en coreà, convocat per la fundació. La participació és mundial, i el guanyador s’endurà una beca de la fundació per estudiar a una universitat coreana.

 

 

 

Molta sort! 화이팅!